Lite om mig

/annika-per-1.jpg
Annika Lindgren Samtalsterapeut med kroppsorienterad terapi
där andningen är verktyget.
Beroende och anhörigterapeut MI
(motiverande samtal) Socialpsykiatri

Jag är i grunden en idrotts tjej som hade stor talang i många sporter som friidrott, bollsporter, simmning m.fl. Som människa har jag så långt jag kan minnas sökt efter mig själv och livets mening. Min nyfikenhet i livet gjorde mig till en sökare. Detta började när jag var 19 då jag hamnade i en situation som vände upp och ner på min tillvaro, och där började min resa i mötet med mig själv. Resan har varit lång och brokig och som jag idag är mycket tacksam för eftersom jag har fått mycket självinsikt och erfarenhet om mig själv och de människor som jag mött på vägen.

Min långa resa i att hitta mig själv blev så småningom en utbildning och passion till att vägleda människor i att må bra.
Andningen var ett verktyg som jag använde mig av under resans gång för att få kropps-kännedom. För 32 år sedan lyckades jag hitta två psykologer som var verksamma på Institutet för Psykoterapi i Skåne varav en fortfarande är verksam i Lund Bertil Gyllensten. Bertil och hans kollega Nenne Holm arbetade bl.a. med andning (EFB-metoden - energiflödes andning)kombinerat med samtal. Jag blev mycket intresserad av denna andning och började intensivt praktisera detta under en period, vilket resulterade i att jag kunde på ett enkelt sätt hitta tillbaka till min naturliga andning och med den upplöstes många gamla blockeringar både fysiskt och mentalt.

Åren gick och jag tränade kroppskännedom med andningens hjälp och mentalträning i mitt vardagliga liv som steg för steg ökade min medvetenhet om hur tankar och känslor fungerar tillsammans som var både positivt som negativt. Andningen gav mig erfarenhet som sedan lade grunden till mitt intresse i att vägleda människor.

Efter många år tog jag åter kontakt med de två psykologerna angående andningen EFB-(energi flödes andning) för att jag ville lära mig för att sedan kunna vägleda människor i detta. Psykologerna lärde mig hur jag skulle använda andningen samankopplat med samtalet. Efter 10 års arbete med klienter på deras kliniker hade jag handledning av dem, vilket jag är mycket tacksam för idag. Jag har arbetat på deras mottagningar både i Helsingborg, Hässleholm, Ängelholm och Malmö och under den tiden utbildade jag andningspedagoger i EFB-metoden, hade gruppterapier och individuella sessioner.

Allt eftersom tiden gick utvecklade jag mitt eget sätt att arbeta på och 2015 namngav jag andningen till CBR-andning (Conscious breathing release). Med min erfarenhet och kunskap tillsammans med mina medfödda gåvor får jag mycket intressanta positiva resultat.
Det finns mycket mer att berätta om mig men jag väljer att stoppa här och vill någon veta mer om mig så går det bra att fråga

Mina inspirationskällor
Om mig utbildning/arbetslivserfarenhet

Välkommen till samtalsterapimalmo.n.nu.

/yoga-am-strand-asien-510.jpg
Att hitta hem till sig själv
är underbart, harmoniskt,
magiskt och befriande.

/fint-trad.jpgKurser
Kostnad Erbjudande
Kundens upplevelser

Nyhetsbrev

Länkar
andasnu.nu